Hudební recyklace & grafické partitury Andreje Danócziho

Specifickou hudební aktivitou Andreje Danócziho jsou takzvané recyklácie, zasmyčkované úryvky populárních písní, nebo fragmenty z mnoha skladeb tvořící dohromady jakýsi zhuštěný komprimát recyklovaného interpreta. V rozhovoru s Barborou Šedivou pro magazín 3/4 číslo 18 odhaluje Danóczi rozměr těchto prací:

"...Recyklácie som robil už veľmi dávno. Na kazeťák. Možno takých 8 – 10 rokov dozadu. Pamätám si, že som si na jednu kazetu nahral skoro všetky „beatlesy“. Len neviem akú dĺžku tá kazeta mala. Asi to bola šesťdesiatka a je dosť možné, že sa to zmestilo na jednu stranu. Zostavil som si to pekne chronologicky a dbal na to, aby sa dodržal charakter jednotlivých období. Mal som z toho dobrý pocit. Ani neviem, kde tá kazeta skončila. Asi to už neexistuje. Asi by som bol z toho dnes už sklamaný. A neviem iste, ale zdá sa mi, že som takýmto spôsobom zhustil všetky cédečká, čo som mal na jednu kazetu.”

Rád bych ale upozornil i na Andrejův skvělý hudební projekt nazvaný The Analog Apple, najdete na Bandzone: bandzone.cz/theanalogapple.

Andrej Danóczi žije a pracuje v Trenčíně.

AK

Grafické partitury Andreje Danócziho pro softwarovou verzi syntezátoru ANS: